Een heerlijke en makkelijke cake met de ultieme smaak combinatie van gember, honing en citroen. Geïnspireerd door een recept van Rutger Bakt, ik heb extra verse gember en citroen rasp toegevoegd.
Gember Honing en Citroen Cake
Ingredients
- 200 g Boter Kamer temperatuur + extra om in te vetten
- 100 g Lichtbruine basterdsuiker
- 1 Rasp van een hele citroen
- 1/4 tl Zout
- 125 g Honing + extra om mee te besprenkelen
- 1 el Gembersiroop
- 4 Eieren
- 225 g Bloem
- 1.5 tl Bakpoeder
- 100 g Gekonfijte gember Uitgelekt en fijngehakt
- 1-2 cm geraspte gember
- 1 el Bloem
- 20 g Amandel schaafsel
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp, vers geraspte gember en het zout in een kom en klop dit met een garde in minimaal 5 minuten romig en luchtig.
Roer hier de honing en de gembersiroop door en voeg vervolgens de eieren één voor één toe (voeg het volgende ei pas toeals het vorige volledig is opgenomen).
Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng de gekonfijte gember met de extra bloem en roer dit ook door het cakebeslag.
Giet het cakebeslag in de cakevorm, en schud een beetje zodat het egaal is. Bestrooi het met het amandelschaafsel.
Bak de gembercake in 55-70 minuten gaar. Check of de gembercake gaar is door er met een satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar.
Laat de gembercake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Besprenkel de gembercake voor het serveren met honing.